Primaria Brasov, Piata Tricolorului
IMAGINE PANORAMICA BRASOV

PRIMA PAGINA

PRIMARIA BRASOV, REALIZARI ?!

Primăria Brașov este o instituție bogată, aruncă apa caldă...
și noi o plătim!

Primarul George Scripcaru a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu! Scripcaru - Trimitere in Judecata

ISTORIC

Primarul Scripcaru George a încercat să arunce vina pentru decontările ilegale dispuse de el pe trei angajaţi Tetkron.

TUPEU-George-Scripcaru-Primar-Brasov

Funcţionarii care refuzau să răspundă ordinelor primarului Braşovului, George Scripcaru, erau ameninţaţi în stil mafiot. (RTV.net)

Joi, 16 mai 2019

Domnul primar va fi cercetat în continuare sub control judiciar. Va avea interdicţiile care au fost instituite deja prin încheierea Curţii de Apel Braşov.

VINERI, 10 iulie 2015

15:30 - ÎCCJ a României s-a pronunțat cu privire la contestația depusă de DNA Brașov - dosarul 353/64/2015 - având ca inculpat pe primarul George Scripcaru. Detalii....

JOI, 9 iulie 2015

09:00 - Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, astăzi, contestaţia făcută de procurorii DNA la decizia magistraţilor Curţii de Apel Braşov de cercetare sub control judiciar a primarului George Scripcaru (PNL, vechiul PDL) şi a altor două persoane, Mihai David şi Simina Costan.

VINERI, 3 iulie 2015

16:15 - Magistrații Curţii de Apel Braşov au motivat decizia din 30 iunie privind cercetarea sub control judiciar a lui George Scripcaru si a celorlalți doi inculpati. Apariția motivării deschide calea judecării, de către Înalta Curte de Casație și Justiție, a contestației depusă de procurorii DNA Brașov. Detalii....

MIERCURI, 1 iulie 2015

13:08 - Decizia Curții de Apel Brașov privind cercetarea sub control judiciar a primarului
George Scripcaru a fost contestată de către DNA.
Contestația urmează să se judece la Înalta Curte de Casație și Justiție.

MARTI, 30 iunie 2015

21:30 - Curtea de Apel Brașov a dispus ca primarul George Scripcaru să fie cercetat de DNA sub măsura controlului judiciar. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au formulat recurs, dorind arestarea preventivă a acestuia.
După această hotărâre dosarul va ajunge la Înalta Curte de Casație și Justiție.
19:30 - Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Curții de Apel Brașov a rămas în pronunțare, până la ora 21.00, în cazul cererii de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a primarului George Scripcaru și a oamenilor de afaceri Mihai David și Simina Costan. Intrucât in jurul orei 19 a expirat ordonanța de reținere emisă ieri pentru George Scripcaru acesta a plecat acasa.

18:41 - Un martor din dosarul lui George Scripcaru afirmă: primarul municipiului Brașov susținea că SC CET SA "trebuie să dispară", iar edilul nu avea răbdare să audă până la capăt soluțiile tehnice care puteau eficientiza activitatea acestei societăți. (Agerpres)
16:15 - Acasa la domnul primar George Scripcaru a fost gasita o valiza cu 41.000 lei si 3000 euro, bani nejustificaţi în contextul în care primarul le-a spus anchetatorilor că în casă are doar 2.700 de lei. Din locuinţa Cristinei Antonie, prietena primarului, a fost ridicată suma de 90.000 de lei şi 2.400 de euro.

14:54 - Călin Pop, anchetat în dosarul primarului din Brașov, George Scripcaru, a colaborat cu procurorii, recunoscând înțelegerea privind mita electorală de la alegerile din 2012. Acesta a declarat ca i s-a spus sa mearga la Cristina Antonie (prietena d-lui Scripcaru) pentru a cumpara materiale electorale in valoare de 100.000 de euro.

13:09 - Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Brașov au reținut alte trei persoane în dosarul primarului George Scripcaru.

LUNI, 29 iunie 2015

19:50 - Procurorii DNA Brasov au dispus retinerea primarului Scripcaru George pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat marti la Tribunalul Brasov cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.
- Potrivit unui comunicat de presa transmis de DNA Brasov, anchetatorii fac 20 de perchezitii in judetul Brasov, dintre care una este la sediul Primariei din Brasov, celalalte se desfasoara la sediile unor societati comerciale si la domiciliile mai multor persoane, printre care si primarul Brasovului.
George Scripcaru este acuzat de abuz in serviciu. (n.r.)

Evenimente Anterioare - INAPOI


DIN DOSAR

Conștient de ceea ce facea, George Scripcaru își acoperea acțiunile inventând țapi ispașitori...

Din comunicatul DNA: „De asemenea, ca urmare a înţelegerii prealabile cu administratorul unei alte societăţi comerciale, a atribuit firmei controlate de acesta un contract de lucrări (deşi societatea nu avea experienţă în domeniu), iar ulterior a dispus decontarea unor lucrări neefectuate. O parte din banii obţinuţi în mod injust au fost utilizaţi, din dispoziţia sa, pentru achiziţionarea de materiale electorale în campania pentru alegerile locale din anul 2012. Pentru acoperirea acestor fapte, suspectul Scripcaru George a dat dispoziţii să se post-constituie înscrisuri şi ulterior a solicitat Consiliului de Administraţie al SC Tetkron SRL «să găsească vinovaţi» pentru decontările nelegale, indicând chiar trei angajaţi, deşi cunoştea situaţia reală a acestor operaţiuni financiare.
Ulterior, funcţionarii respectivi s-au conformat, în sensul că au constituit comisia de disciplină pentru cercetarea acelor persoane
”.

George Scripcaru îi ameninţa pe angajaţii primăriei, aşa cum susţin aceştia în declaraţiile date procurorilor DNA, ca îi pune să aducă bani de acasă atunci când lucrările nu erau finalizate sau că vor fi concediaţi dacă nu procedau aşa cum le cerea el - spune una dintre angajate.
Angajaţii erau nevoiţi şi să semneze contracte pentru care nu ar fi trebuit să răspundă.

OARE EI MAI STIU CE VOR?! George Scripcaru, primarul Brasovului si Sorin Toarcea, purtator de cuvinte grele la Primaria Brasov

VINERI, 10 iulie 2015

Părțile din dosar:

P.Î.C.C.J. - D.N.A. S.T. BRAŞOV - Contestator

SCRIPCARU GEORGE - Intimat (Inculpat)

COSTAN SIMINA MARIANA - Contestator (Intimat - Inculpat)

DAVID MIHAI CIPRIAN - Contestator (Intimat - Inculpat)

Detalii soluție:

„Admite contestaţiile formulate de inculpaţii Costan Simina Mariana şi David Mihai Ciprian împotriva încheierii nr.8/F/UP din data de 30 iunie 2015 a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Braşov - Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr.353/64/2015. Desfiinţează, în parte, încheierea contestată şi, rejudecând: Modifică obligaţia instituită în sarcina inculpaţilor Costan Simina Mariana şi David Mihai Ciprian în baza art.215 alin.2 Cod procedură penală, în sensul că înlătură interdicţia impusă acestora de a nu lua legătura unul cu altul. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii. Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov împotriva aceleiaşi încheieri. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariile parţiale cuvenite apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, pentru contestatorii intimaţi inculpaţi Costan Simina Mariana şi David Mihai Ciprian şi pentru intimatul inculpat Scripcaru George, în sumă de câte 35 lei, se vor plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă.”

VINERI, 3 iulie 2015

Scripcaru retinut de DNA 2015

16:15 - Magistraţii Curţii de Apel Braşov şi-au motivat decizia prin care au respins propunerea de arestare şi au dispus măsura de control judiciar pentru primarul George Scripcaru şi ceilalţi doi inculpaţi.

Magistratii consideră ca „Nu există dovezi că inculpaţii ar intenţiona să zădărnicească aflarea adevărului prin posibilităţile financiare şi influenţa reală pe care inculpaţii o au asupra angajaţilor din subordine şi asupra celor din autorităţile publice locale, măsura controlului judiciar putând fi înlocuită cu o măsură mai severă în cazul în care inculpaţii vor manifesta asemenea atitudini sau vor încălca obligaţiile impuse în cadrul controlului judiciar”, în contextul in care din dosar aflăm că George Scripcaru obișnuia să îi amenințe pe angajații primăriei. Din motivare aflăm și că „Există suspiciunea rezonabilă că este posibil ca inculpatul Scripcaru, reprezentant al Primăriei care era acţionar unic al CET şi acţionar al Tetkron, alături de RIAL SRL, să-şi fi încălcat atribuţiunile de serviciu şi, în înţelegere cu coinculpaţii Costan Simina şi David Mihai, în calitate de complici, în condiţiile posibilului caracter formal al şedinţelor AGA CET şi al hotărârilor CL să fi orchestrat transmiterea unor active din patrimoniul Tetkron în proprietatea Bepco SRL şi achiziţionarea, în mod nelegal, în perioada 2011-2012, de energie termică produsă de Bepco“.
Astfel, magistraţii au considerat că este de ajuns ca cei trei să fie cercetaţi sub control judiciar. Dupa motivarea deciziei din 30 iunie in cazul Scripcaru, contestatia procurorilor DNA va fi judecata de către Inalta Curte de Casatie și Justiție.

MIERCURI, 1 iulie 2015

13:08 "Decizia a fost contestată chiar în timpul ședinței de marți seara. Urmează ca aceasta să fie motivată în termen de 48 de ore, după care dosarul se va trimite la Instanța Supremă. Cel mai devreme, dosarul s-ar putea judeca vineri, dar mai sigur acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, avocatul lui George Scripcaru, Vladimir Ciolac.

Măsura controlului judiciar nu-i interzice primarului să-și exercite funcția.

"Prin decizia magistraților de a fi cercetat sub control judiciar nu i s-a interzis să-și exercite funcția de primar, dar i-am recomandat domnului George Scripcaru să nu se ducă la primărie pentru a evita să se întâlnească întâmplător cu suspecți sau martori în dosar, care majoritatea sunt angajați ai primăriei sau ai altor instituții care au legătură cu instituția. Ca să evite acest lucru, este preferabil să nu meargă la primărie și nu va merge", a mai precizat apărătorul lui Scripcaru.


MARTI, 30 iunie 2015

21:30 Curtea de Apel Brașov a decis ca primarul George Scripcaru să fie cercetat sub control judiciar, după ce a respins propunerea DNA de arestare preventivă. Măsura controlului judiciar a fost dispusă pentru 30 de zile, cu interdicția de a părăsi țara, începând din 30 iunie până la 29 iulie. In jurul orei 19, dupa expirarea ordonantei de retinere, acesta a plecat acasa impreuna cu fratele sau.


Instanța a luat aceeași decizie și în cazul celor doi oameni de afaceri, Mihai David, fost director Hidroelectrica SA, și Simina Costan, care controlează SC BEPCO SRL Ghimbav, acuzați de complicitate la abuz în serviciu, în forma continuată.

Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. Procurorii DNA, nemultumiti de decizie, au facut deja recurs.


18:41 În referatul de la dosar se arată că Scripcaru este primar în Brasov, din anul 2006 (2004 - n.r.), perioadă în care a creat în jurul său un grup de interese reciproc avantajos, format din oameni de afaceri care au beneficiat de cvasi-totalitatea contractelor de achiziții publice încheiate de primarie.

Scripcaru retinut de DNA 2015

Procurorii arată că din declaratiile date în cauza, dar și din procesele-verbale de redare a unor comunicari telefonice, a rezultat ca acesta controleaza întreaga activitate din Primaria Brasov, dar si din cadrul societatilor la care municipalitatea este asociata.

În ceea ce-i priveste pe Simina Costan si David Mihai, anchetatorii sustin ca împreuna administrează/ controlează Bepco, firma înființată în 2010 si care a preluat producerea de energie termică și electrică la nivelul municipiului Brasov.

"Desi inculpatul Mihai David nu este asociat oficial în Bepco si nu are vreo functie executiva, toate discutiile purtate de cei implicati în activitatea infractionala i-au fost aduse la cunostinta, acesta fiind cel care a negociat si a hotarât modul de preluare a unor active de la CET SA si Tetkron sau încheierea unor conventii", se mentioneaza în documentul citat.

În probarea activitatii infractionale este redata si convorbirea purtata de Simina Costan în 9 decembrie 2011:

*"S. Costan: Da! Va spun, va spun pe scurt! Doua probleme sunt! O problema — ar trebui sa ne vedem, sa discutam, sa vedem cum ne organizam, nu numai noi, si ma rog, toata partea de Tetkron pentru lunile care urmeaza. Si a doua problema este, am tot stat de vorba cu doamna Fratila, si am zis c-o sa stau de vorba si cu Mihai, noi trebuie împreuna sa facem o echipa si sa stabilim o strategie, pe care sa ne-o asumam, stiti, iar pentru asta avem nevoie de un pic de timp, stiti, pentru ca din tot ceea ce-mi povesteste dânsa eu îmi dau seama de un lucru, ca ea stie ce-i la ea, eu stiu ce-i la mine, iar dumneavoastra stiti, asa la suprafata anumite lucruri.

Lucian Ionescu: Eu, bun, eu oricum stiu mai mult decât ar trebui sa stiu în calitatea care o am, cu povestea asta, mai mult decât ar trebui, dar nu regret lucrul asta. Nu, ca dumneavoastra sunteti cu mintea larga si stiti de fapt pâna ... si unde nu merge. Dar, uite aicea ce, eu am avut o întâlnire cu ei saptamâna asta la început".

Alte pasaje redate de procurori se refera la o conversatia purtata de Simona Fratila cu Lucian Ionescu în 13 decembrie 2011:

"S. Fratila: V-am sunat, numai prostii fac.

L. Ionescu: Pai stiu, ca iar m-a sunat Simina.

S. Fratila: Ha, ha, si ?

L. Ionescu: Cred ca vrea bani, da au început femeile sa ma sune ca vor bani, daca-ti poti închipui.

S. Fratila: Ha, ha, ha !

L. Ionescu: Nu-i cam devreme oare pentru mine, chiar în halul asta sunt ?

S. Fratila: Ei, vreau sa va spun, ca eu ieri am vorbit cu Simina si am linistit-o, am facut o prognoza pâna-n ianuarie si am linistit-o, a venit cu domnu David, am facut si o propunere în sensul ca este clar ca eu nu ma pot descurca nici cu acei 40 la suta, deci si anul viitor, cu acel discount, sa ia în calcul si pentru anul viitor, pentru întreg anul o situatie similara".

Pe de alta parte, anchetatorii mai subliniaza ca între cei trei inculpati s-a stabilit o legatura infractionala, George Scripcaru actionând pentru protejarea intereselor Bepco, mustrându-si subalternii daca acestia nu actionau conform dorintelor reprezentantilor firmei, cum rezulta din convorbirile purtate în cauza:

"Simona Fratila: Da. Ia zi si tu, la trei jumate am fost chemata la Primarie.
Scripcaru retinut de DNA 2015

13:09 Printrun comunicat de presă al DNA remis marți AGERPRES, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Mihai Ciprian David și a Siminei-Mariana Costan, administratori ai unei societăți comerciale, la data faptelor, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, precum și a lui Călin-Silviu Pop, administrator al unei societăți comerciale, suspectat de complicitate la abuz în serviciu și dare de mită.

Mihai Ciprian David și Costan Simina-Mariana urmează să fie prezentați marți la Curtea de Apel Brașov cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Față de Călin-Silviu Pop s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, se menționează în comunicatul citat.

Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010-2012, inculpatul George Scripcaru, în calitate de primar al municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu Simina Costan, Mihai Ciprian David și o altă persoană, a acționat pentru obținerea de foloase necuvenite (sume de bani și bunuri) prin preluarea activelor, licențelor și activității CET SA de către o societate comercială administrată de aceștia din urmă, înființată în acest scop și care nu dispunea de experiență în domeniu.

LUNI, 29 iunie 2015

Potrivit unui comunicat de presa transmis de DNA Brasov, anchetatorii fac luni, 29 iunie 2015, perchezitii in mai multe locatii din judetul Brasov, incluzand sediul Primariei - la biroul utilizat de George Scripcaru, cel al sefului Serviciului Investitii si al directorului executiv adjunct al Directiei Tehnice. In dosar este vorba de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare-cumparare sau prestari servicii de catre anumite societati. Potrivit Agerpres, perchezitii mai au loc la SC RadioTeleviziunea Transilvania SRL, la punctul de lucru al SC Delcar SRL, la sediile SC Bepco SRL, la SC Transformer Energy Supply SRL, sediul Tetkron si la punctul de lucru al SC Iporo SRL. (n.r.)

Primarul Brasovului adus cu duba Jandarmeriei

- Perchezitiile vizeaza acuzatii de abuz in serviciu in legatura cu incheierea unor contracte de vanzare - cumparare sau prestari servicii de catre SC CET SA Brasov sau SC Tetkron SRL, societati detinute de UAT Municipiul Brasov, cu SC Bepco SRL Ghimbav - societate controlata de Simina Costan si de Calin Filimon Costan (asociat grupul ICCO), precum si de Mihai David, fost director Hidroelectrica SA - prin care s-a urmarit devalizarea celor doua societati si scoaterea acestora de pe piata energiei in favoarea Bepco. In perioada 2010-2011, reprezentantii SC CET SA si Tetkron SRL, societati avand ca unic asociat Municipiul Brasov, au incheiat cu Bepco SRL contracte de vanzare cumparare sau prestari servicii cu incalcarea normelor legale, producand un prejudiciu de peste un milion de euro in patrimoniu municipiului Brasov, suma care reprezinta folos necuvenit pentru Bepco SRL.

1. Procurorii sustin ca abuzul in serviciu in legatura cu incheierea contractului de vanzare cumparare de energie produsa de Bepco SRL a constat in punerea la dispozitia Bepco a activelor/resurselor CET SA, prin intermediul unor contracte de vanzare-cumparare, compensare sau cedare cu titlu gratuit. In perioada 2010 - 2011, in scopul obtinerii de foloase necuvenite de catre Bepco SRL, in baza unor intelegeri prealabile intre reprezentantii societatii private, suspectii Simina si Calin Davd Costan si George Scripcaru, acesta din urma a determinat AGA CET SA si persoane din conducerea CET SA, respectiv pe suspectii Ionescu Lucian, (presedinte AGA) Cutitei Nicolae (director general) si Fratila Simona, (director economic) sa incheie contracte de vanzare-cumparare avand ca obiect energie termica (in baza caruia s-a achizitionat energie peste necesarul populatiei) sau active subevaluate sau sa cedeze cu titlu gratuit active apartinand CET SA, prejudiciind astfel patrimoniul societatii.

- In acest scop, SC Bepco SRL a incheiat cu CET SA un contract, in aprilie 2010, avand o durata de 15 ani si obiect vanzarea-cumpararea de energie termica livrata din centralele electrice de cogenerare in vederea furnizarii acesteia consumatorilor de energie termica racordati la CET din municipiul Brasov.
- In baza contractului, intreaga cantitate de energie termica produsa era achizitionata de catre CET, singurul agent economic care avea o retea de distributie si care detinea licenta de producere energie electrica si termica in cogenerare.

- Tot in scopul promovarii intereselor Bepco, din dispozitia primarului George Scripcaru, la data de 8 mai 2010 directorul CET SA a emis avizul tehnic prin care s-a aprobat racordarea Bepco la reteaua electrica a CET SA, aviz semnat de directorul societatii, Cutitei Nicolae, si prin care se ceda cu titlu gratuit o parte de 19,67 MW din cota de 50 MW aprobata pentru producere prin decizia ANRE din 2009. Ulterior, prin Hotararea nr. 23 din 2010 a AGA CET SA s-a aprobat punerea la dispozitia Bepco a mijloacelor fixe / utilajelor / conexiunilor cuprinse necesare producerii energiei termice aflate in proprietatea CET Brasov pe considerentul ca nu mai sunt folosite in activitatea curenta si aceste bunuri reprezinta un accesoriu fata de contractul de furnizare susmentionat.

- Practic, s-a ajuns ca CET Brasov sa cumpere energie termica de la producator privat care foloseste bunurile sale in mod gratuit. Pentru predarea acestor bunuri au fost mandatati Cutitei Nicolae, director general si Fratila Simona, director economic.

2. În ceea ce privește săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu vizând relațiile comerciale dintre Tetkron SRL (societate având ca asociat municipiul Brașov) și Bepco SRL, s-a reținut că la data de 12 august 2010 sa inființat SC Tetkron SRL având ca asociați Municipiul Brasov și SC Rial SRL, obiectul de activitate este furnizarea de abur și aer condiționat, iar administrator este Simona Frațilă, o apropiată a primarului și fost director economic al CET SA. Prin contractul de sub-concesiune întocmit în baza HCL nr. 522 din 13.08.2010 a Municipiului Brașov, contractul de novație nr. 1864 din 17.12.2010, a contractului de concesiune nr. 254 din 27.11.2006, SC Tetkron SRL a preluat toate drepturile și obligațiile născute în baza contractului de concesiune încheiat între CET Brașov în calitate de concesionar și Consiliul Local în calitate de concedent. Practic noua societate a preluat serviciul de transport, distribuție și furnizare a energiei termice în municipiul Brașov.

- Întrucat noua societate, Tetkron SRL, nu dispunea de fonduri necesare și nici de o rețea de distribuție, prin două hotarâri ale AGA CET SA se aprobă vânzarea unor active ale CET în tranșe către Tetkron SRL, bunuri necesare desfașurarii activitații.

- Cu ocazia controlului efectuat de Curtea de Conturi - Camera de Conturi a Județului Brașov consemnat în raportul din 28.02.2011, s-a stabilit că bunurile au fost vândute către Tetkron la o valoare mult mai mică decât cea de inventar (cu 1. 203.205, 03 lei mai puțin), iar ulterior acestea au fost închiriate vanzătoarei cu motivarea că cumpăratoarea nu deține licențe de utilizare, nu are personal calificat și contracte de furnizare a energiei. Practic, s-a urmarit scoaterea unor bunuri din patrimoniul CET SA (pentru a nu fi supuse executării), care ulterior au fost vândute către Bepco.

- Totodată, s-a mai stabilit că bunurile care au făcut obiectul acestor tranzacții au aparținut Centralei Electrice de Termoficare Brașov și au fost trecute în domeniul public al UATM Brașov și în administrarea consiliului local al Municipiului Brașov, prin urmare aceste bunuri nu puteau fi trecute prin hotărâre de consiliu local în domeniul privat al Municipiului Brasov.

-Prejudiciul cauzat este în sumă de 1.314.825 lei, reprezentând contravaloarea bunurilor de utilitate publică din proprietatea publică a UATM Brasov cumpărate și vândute în mod nejustificat, reprezentând: teren stație 110 kv în suprafață de 1077 metri patrați, clădire stație 110 kv, mijloace fixe aferente stației de 110 kv.

- De asemenea, s-a mai reținut că Tetkon SRL a înregistrat pierderi în mod constant în ceea ce privește activitatea de furnizare și distribuție a agentului termic, peste limitele autorizate de ANRSC, fapt care s-a datorat în realitate achiziționării de energie termică peste necesarul vândut populației precum și faptului că urmare a întelegerii frauduloase dintre Scripcaru George, Costan Simina și David Mihai, Tetkron a achiziționat întreaga cantitate de agent termic produs de Bepco SRL la poarta CET SA, pentru ca furnizorul să poată produce cât mai multă energie, în scopul de a-și încasa bonusurile, ajungandu-se la facturarea și subvenționarea unor cantități de energie termică care a fost ulterior plimbată pe rețea sau evacuată în urma deschiderii capetelor de coloană, operațiune realizată de Nicolae Cuțitei.

- Urmare a acestor acțiuni abuzive s-a cauzat un prejudiciu de 25.951.978 lei, afirmă anchetatorii.

BRASOV LIVE - PIATA SFATULUI